Ritregels voor toerritten

Ritregels voor toerritten

Berichtdoor dimpower » 22 jul 2013 21:48

RITREGELS VOOR TOERRITTEN


1. Het is zaak dat men ten alle tijden rekening houdt met andere weggebruikers en verantwoord aan een rit of evenement deelneemt. Dit heeft te maken met je rijgedrag en je sociale gedrag. Houd je aan de verkeersregels.Het gebruik van alcoholische dranken is voor, tijdens en na de rit (onderweg naar huis) niet toegestaan(op eigen risico). Ook geldt dit voor medicijnen en/of stimulerende middelen, die het rijgedrag kunnen beïnvloeden.Leden die merkbaar onder invloed zijn,worden geweigerd deel te nemen aan de rit.

2. Voordat je gaat deelnemen aan een toerrit moet je zeker zijn van een betrouwbare quad,een volle tank hebben en op tijd bij de startplaats verschijnen. Iedere bestuurder die deelneemt aan een toerrit en/of evenement dient te beschikken over een geldig rijbewijs en de
bestuurder moet verzekerd zijn.

3. Informeer waar de groep gaat stoppen om bijv. te tanken of kleine pause in te lassen.indien je elkaar kwijtraakt kan men zich toch nog naar dat punt begeven op eigen houtje.Informeer wie de route mee heeft op z'n
navigator.

4. Indien je in groep rijdt is het beter iets baksteensgewijs te rijden. Hierdoor heb je meer zicht en meer ruimte om te reageren (remmen) als het nodig is. Houd evengoed voldoende afstand!

5. Er wordt niet onnodig ingehaald binnen de groep. Alleen om de
voorrijder te informeren (sanitaire stop, tanken, pech, enz.) haal je in en geef je aan dat je wilt stoppen.

6. Het is zaak om tijdens het rijden regelmatig in je spiegels te kijken om te zien of de rest van de groep volgt. Is dit niet het geval dan moet de laatste van de groep bij de eerstvolgende afslag, kruising of richtingsverandering op een zichtbare veilige plaats stoppen. Je blijft daar dan wachten tot de achterblijvers er weer is, of de groep voor je is teruggekeerd. Dan kun je verder want jouw voorganger doet het zelfde.

7. Het is een éérste vereiste dat je met heel veel goede zin aan de start verschijnt en dat iedereen er een leuke rit van probeert te maken.

8. Beter 8 regels in de hand dan met z'n allen aan de kant.

Heel veel rijplezier!

Het rijden van toerritten geschied altijd op eigen verantwoording,CQF kan niet verantwoordelijk worden gesteld!


Waarom gemakkelijk als het ook moeilijk kan!
Avatar gebruiker
dimpower
Moderator
Moderator
 
Berichten: 6345
Geregistreerd: 11 jul 2010 18:45
Woonplaats: Veurne(België)

Delen op

Share on Facebook Facebook

Keer terug naar Rit afspraken

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast